Capela do Senhor da Pedra

Sommige plekken lijken wel uit een sprookjesboek te komen. De kapel van Senhor da Pedra is zo’n locatie. Het is een klein kapelletje, gebouwd op een aantal grote rotsen op het strand. Ik had mijn zinnen erop gezet om hier een aantal mooie foto’s te maken, wat heel aardig gelukt is.

Voor de kapel ligt een druk bezocht strand, waardoor het in eerste instantie een onmogelijke opgave lijkt om een foto te schieten zonder hinderlijke toeristen erop. Tegen de avond is het echter gelukkig een stuk rustiger rondom de kapel.

Rond zonsondergang positioneer ik me met mijn camera en wacht op het beste licht. Mijn poging lijkt vergeefs als er een bruidspaar verschijnt, maar die zijn snel weer weg. Ik verbijt me een paar keer bij irritante mensen die 300 selfies maken van zichzelf op de traptreden van de kapel, zoals elke landschapsfotograaf zal herkennen. Maar uiteindelijk rond zonsondergang is de situatie prima.

Een leuke bonus is dat het kapelletje verlicht is als het donkerder wordt.

Je kunt gelovig zijn of niet, maar het valt niet te ontkennen dat plaatsen zoals deze een uitgesproken spirituele aura hebben.

Bekijk de rest van de foto’s op Derwort Photo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.