De kust van Estoril

Het stadje Estoril ligt vlak naast Cascais. Letterlijk een paar meter van ons hotel vandaan. Omdat de zon vandaag achter een dun laagje mist zat, liepen we een stuk over de boulevard in oostelijke richting om in Estoril te komen. De stad lijkt één geheel te vormen met Cascais.

DSC08758

In Estoril wordt overal reclame gemaakt voor het grootste casino van Europa. Ook voor het circuit waar ooit Formule 1 werd gereden. Maar dat zijn geen attracties waar wij met twee kleine kinderen op zitten te wachten.

Er zijn verschillende kleine strandjes in Estoril, die net als in Cascais worden onderbroken door rotsblokken. De zee is niet overal direct via het strand te bereiken. Soms ligt er bij laag water nog een rij begroeide stenen voor.

DSC08760

De kustlijn is mooi om te zien. Het zijn geen langgerekte hagelwitte stranden, maar juist de grilligheid maakt het interessant. En het is rustgevend om te kijken naar de golven die zich onophoudelijk op de rotsblokken storten.

Op sommige plaatsen is een stuk zee ingekaderd zodat er een soort natuurlijk zwembad ontstaat. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt.

DSC08765

Tussen de rotsblokken zijn als je goed zoekt krabjes te vinden. En ook nog iets anders. We zagen veel toeristen met schepnetjes in de weer. Mogelijk om verse mosselen te verzamelen.

DSC09136

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.