Het strand van Solverde en Espinho

Met twee kinderen die zo graag met zand spelen, kunnen we het strand natuurlijk niet overslaan. We hebben wat pech met Sam die door uitslag op zijn benen niet kan zwemmen. Ook het weer zit niet altijd mee, het is ronduit wisselvallig. Sommige dagen is het helder en strak blauw, andere dagen kijken we tegen een dichte mist aan.

De mist is echter niet heel erg, aangezien het zorgt voor een aangename verkoeling, en een minder brandende zon.

We gaan eerst eens kijken op het strand van Espinho. Het is vakantie voor de Portugese jeugd, en dat is te merken. Het is enorm druk op het strand met jongeren. Maar ondanks de drukte, wel gezellig.

De volgende dag zouden we eigenlijk naar Aveiro gaan, maar omdat het een Portugese feestdag is (de hemelvaart van Maria wordt gevierd) en overal druk, blijven we dicht bij het hotel. Het Solverde strand is een stuk rustiger.

Vandaag is er ook sprake van mist. Als we aankomen zien we nog iets verrassends. Het is eb. Het zandstrand gaat over in een heel ander landschap met rotsblokken. Met de mist erbij is het een heel apart gezicht. We doen verkenningstochten tussen de rotsblokken. We kunnen daar vissen en garnalen waarnemen, die opgesloten zitten nadat het zeewater is weggetrokken.

Door de aangename temperatuur besluiten we op het strand een kleine picknick te houden. Waarbij we het oprukkende zeewater wel in de gaten moeten houden, want het wordt al snel weer vloed en het verschil tussen eb en vloed is hier groot.

Finn doet na een hele middag zand scheppen een welverdiend dutje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.