Met de gondel door Aveiro

We bezoeken vandaag Aveiro. Een stadje ten zuiden van ons hotel dat het ‘Venetië van Portugal’ wordt genoemd. Nu is dat een wat hoogdravende claim, want Aveiro heeft slechts vier kanalen die door het centrum lopen. Hier kun je met een gondel op varen. Dat hebben we natuurlijk even gedaan.

De ‘gondels’ zijn eigenlijk gewoon gemotoriseerde rondvaartboten, waar ongeveer 20 mensen tegelijk op kunnen. De bootjes hebben de vorm van een gondel en aan boord verteld een gids iets over de gebouwen en bruggen onderweg. Het boottochtje duurt 45 minuten. Het is niet eens zo bijzonder, maar wel leuk om een keer gedaan te hebben.

Het centrum van Aveiro is heel gezellig, met de genoemde kanalen, een historisch centrum en ook een fraai modern winkelcentrum. Het is gebouwd door Nederlandse architecten, wat we denken te herkennen omdat het wel iets van de Rotterdamse koopgoot weg heeft. Hier mag je gezien worden. Op strategische plaatsen zijn speeltuintjes aangelegd, waardoor ook onze kinderen Aveiro konden waarderen.

Een lekkernij die specifiek in Aveiro wordt gemaakt is de Ovos Moles. Er zijn tientallen bakkerijen die dit snoepgoed maken. Het schijnt erg lekker te zijn, maar we hebben het niet geprobeerd, aangezien het bijna puur suiker is. Doe ons dan maar een pastel de nata, die hebben ze hier gelukkig ook.

Er zijn gratis fietsen, overal kun je lekker eten, winkelen of museums bezoeken. De voorzieningen zijn tip top in orde. Er zijn luxe hotels en fraaie parken. De stad is ingericht op het toerisme. Het is er gezellig druk. Uit alles blijkt dat de stad een geniale stadsmarketeer in dienst heeft. Al met al het leukste Portugese stadje in het Noorden waar we tot nog toe geweest zijn.

One thought on “Met de gondel door Aveiro

 • August 19, 2019 at 4:19 am
  Permalink

  I see you don’t monetize jerstravels.nl, don’t waste your traffic,
  you can earn additional bucks every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of website (they
  approve all websites), for more info simply search in gooogle:
  murgrabia’s tools

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.